zondag 19 oktober 2014

Pompoensoep met room, uienconfit en pompoenpitten

Het is herfst, de kleuren van de bomen veranderen snel en je ziet de mooiste kleuren. Ook de groenten in deze tijd van het jaar zijn anders / warmer. Neem de pompoen, je ziet ze in alle kleuren en vormen en je kunt er veel lekkere gerechten mee maken.

Nu het weer wat wisselvalliger wordt, is het lekker om je op te warmen aan een kom soep. Dus ik heb er voor gekozen van een flespompoen een fantastisch zachte smaakvolle soep te maken. Met de uienconfit, room en pijnboompitten kun je de soep heerlijk afmaken maar ook zonder is het genieten! (bron Rachel Khoo)






Ingrediënten (4 personen):
1 flespompoen
4 tenen knoflook, ongepeld en heel
2 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesneden in dunne ringen
1 eetl. roomboter
1 liter groentebouillon
100 ml. slagroom
Zout
Versgemalen peper

En dan...

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in grote stukken, je hoeft de pompoen niet te schillen. Bewaar de helft van de pompoenpitten en maak deze schoon van draden. Leg de pompoen, de knoflook en de pompoenpitten op een bakplaat. Schenk de olijfolie er overheen en voeg een snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.
Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.

Laat het geheel afkoelen. Schep vervolgens het vruchtvlees uit de pompoen en doe dit in een soeppan. Druk de knoflook uit de schillen en voeg dit bij het vruchtvlees.

Doe een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de ui samen met de pompoenpitten ongeveer 10 minuten, tot de ui begint te karameliseren.

Voeg de hete groentebouillon toe aan het vruchtvlees. Pureer alles glad met een staafmixer en voeg naar smaak zout en peper toe.

Klop de slagroom met een snufje zout en flink peper stijf. 

Schep de soep in de kommen en maak dit af met een eetlepel room en de ui en pompoenpitten


Bon appetit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten